Carne de porc de mangalita cu varza - reteta banateana
07.09.2017

Fiecare regiune a ţării noastre are anumite bunătăţi culinare specifice, iar dacă este vorba de rețete pe bază de carne, lista nu poate fi parcursă într-o singură zi.

Pentru că, bănățenii, oameni primitori și cu experiență culinară bogată, vor să fie “fruncea” în toate domeniile, și mâncarea bănățeană are o savoare specială. Este gătită cu plăcere, ingredientele prospete și gustoase fiind valorificate cu responsabilitate.

Rețeta bănățeană cu carne de porc Mangalița și varză, pune în valoare rețeta clasică de varză cu carne de porc și aduce un gust și o savoare nouă, o adevărată sărbătoare pe masă, pe care să o împarți cu familia și prietenii.

Citeste mai mult
Kombucha - Bautura Vie, Ceaiul Zeilor sau Ciuperca Nemuririi
24.08.2017

Originile băuturii Kombucha, denumită elixirul imortalității, vin acum mai bine de 2000 de ani, din China, în timpul dinastiei Tsin, unde a fost descoperită o ciupercă, despre care se spunea că ar aduce nemurirea. Era o viețuitoare stranie, care creștea numai în ceai negru îndulcit și se dezvolta rapid ca o masă gelatinoasă și nu prea plăcută la vedere, dar lichidul gălbui obținut prin filtrarea sa avea un gust foarte plăcut și înviorator. Mai târziu a fost oficializată ca leac și în Japonia, în timpul împaratului Inkyo, care s-a vindecat cu această băutura de o boală digestivă gravă, după care s-a simțit mai tânăr și mai viguros ca niciodată. Entuziasmat, el a numit ciuperca după numele medicului care a adus-o - Kombucha.

Citeste mai mult
Nuca de cocos – un aliat pentru sanatatea ta
11.08.2017

Cocotierul este cultivat în regiunile tropicale, ca plantă decorativă, dar și pentru diferite utilizări culinare sau neculinare; aproape toate părțile unui cocotier putând fi folosite. Astfel oferă hrană: pulpa, laptele folosit pentru supe şi curry, uleiul pentru prăjeli; hidratare: apa şi laptele; serveşte la îndulcirea diverselor preparate; protejează pielea de razele UV; iar din frunzele sale sunt împletite coşuri, decoraţiuni şi accesorii. Este supranumit “Copacul Vieții”, sau“copacul cu 1000 de întrebuințări”, pentru că fructele sale au beneficii de necrezut. Întâlnit pentru prima oară de cuceritorii spanioli, aceştia au denumit minunatele fructe ale cococtierului, "cocos", deoarece considerau că seamănă cu o faţă zâmbitoare.

Citeste mai mult
Supa gazpacho de castraveti - racoroasa si fara calorii
04.08.2017

E vară, suntem în plin sezon estival și prin tot ceea ce facem încercăm să găsim metode de a scăpa de caniculă și de ne răcori. E drept că pofta de mâncare scade considerabil în sezonul călduros, iar abundența de legume și fructe de sezon ne face să ne dorim să începem o schimbare în alimentație. Evident, salatele sunt la ordinea zilei, iar atunci când vine vorba despre supe nici nu vrei să auzi și te credem pe cuvânt. Cine ar vrea să mănânce o supă fierbinte când deja afară sunt peste 30°C.

Astăzi îți spunem că se poate să mănânci supă și când afară temperaturile sunt insuportabile, singura condiție este să le alegi pe cele care se consumă reci. Sigur ai auzit de gazpacho. Rețeta originală are la bază roșiile și a luat naștere în Andaluzia.

Citeste mai mult
5 idei de retete sanatoase pentru micul dejun
21.07.2017

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și trebuie să fie și cea mai concentrată caloric (minim 40% din necesarul zilnic de calorii), așa că este bine să îți începi programul cu o alimentație echilibrată. Îți reglează activitatea întregului corp, în special a metabolismului, dându-ți un restart în fiecare dimineață.

Nu o să-ți sugerăm un mic dejun englezesc, acea delicioasa bombă calorică pe care e mai bine o servești la prânz sau ca brunch în weekend, ci o să-ți dăm căteva idei de retete de mic dejun sănătoase, cu o paletă largă de opțiuni și care să nu necesite ingrediente prea multe sau prea sofisticate. Nu vei mai avea nicio scuză să nu mănânci înainte să pleci la job sau la școală.

Citeste mai mult
Penne integrale cu legume proaspete
13.07.2017

Unul din lucrurile plăcute vara, în afară de vacanțe, este faptul că găsești ușor o mare varietate de legume și verdețuri proaspete. Si atunci este ușor să pregătești o mâncare colorată, rapidă, sănătoasă și poate puțin surprinzătoare. De exemplu penne integrale cu legume proaspete.

Este o combinație mai puțin obișnuită la noi, dar inovativă, care îmbină savoarea tradițională a pastelor cu bunătatea și parfumul legumelor de vară. Rețeta te ajuta să beneficiezi de carbohidratii necesari pentru energie din paste, dar și de mineralele, antioxidanții si vitaminele din legume și condimente. Ca să numai vorbim de porția de fibre sănătoase. 85 g din paste integrale îți oferă mai mult de 20% din necesarul de fibre zilnic.

Citeste mai mult
Guacamole - savoare sanatoasa in stil mexican
12.07.2017

Spre deosebire de celelalte fructe, care conțin în principal carbohidrați, avocado este bogat în grăsimi sănătoase monosaturate și alte elemente importante, precum antioxidanții, vitamina E și vitamina B6, care pot îmbunătăți nivelul de colesterol, reduce riscul bolilor de inimă și sprijini activitatea creierului.

Probabil, până acum te-ai lămurit de beneficiile pe care avocado le are asupra sănătății și vrei să-l adaugi în dieta ta. Dar sigur ai vrea să faci asta fără prea multă agitație în bucătărie, profitănd totuși de savoarea si beneficiile lui pentru sănătate.

Citeste mai mult
Vinete umplute la cuptor – savoare turceasca pentru vegetarieni
11.07.2017

Dintre cele 3 mari bucătării ale lumii: turcească, chinezească și franțuzească, bucătăria turcească se remarcă prin modul în care sunt alese condimentele și ingredientele, astfel încât toate să potențeze aroma ingredientului principal. În acest caz , cu ajutorul rețetei de Imam Bayildi, vom pune în evidență vinetele, care vor fi mai savuroase ca niciodată. Ce mai: “a la turca bre...”

Imam Bayildi - “Imamul s-a cutremurat” sau “Imamul a leșinat”- este o mâncare vegetariană delicioasă și extrem de simplu de pregătit, ce are la bază legume proaspete bio și ulei de măsline. În afară de vinete, la rețetă își vor aduce aportul roșiile, ardeii, ceapa, usturoiul.

Citeste mai mult
Maslinele - alimentul minune din salate
06.07.2017

Poate cele mai des menționate delicatese din istorie, de la epopeele lui Homer până la Biblie, măslinele sunt un deliciu mediteranean, care aduc un plus de savoare multor mâncăruri, salate şi gustări de vară. „Arborele veşnic roditor", măslinul, prin roadele sale este reprezentativ pentru dieta mediteraneană, care promovează un stil de viaţă relaxant, sănătos, bazat pe consumul de alimente proaspete, pline de micronutrienţi esenţiali.

De obicei, când vine vorba despre măsline, automat toată lumea se gândește la uleiul de măsline și la beneficiile lui pentru sănătate. E adevărat, dar nu trebuie să nedreptățim măslinele, care în afara faptului că sunt savuroase consumate proaspete, se dovedesc extrem de benefice în prevenirea și vindecarea multor boli cronice. Incluse în majoritatea preparatelor mediteraneene, măslinele sunt deosebit de gustoase şi sănătoase

Citeste mai mult
Carnea de Mangalita - de ce sa o preferam?
05.07.2017

Când ne referim la un stil de viață sănătos, alimentația este unul dintre subiectele cele mai des abordate. Iar cum în ultima perioadă dorința pentru un stil de viață sănătos a crescut și grija pentru ceea ce mâncăm a devenit din ce în ce mai mare.

Atunci când alegem să ducem o viață sănătoasă, încercăm să excludem în primul rând din alimentație produsele procesate, dulciurile sau alte mâncăruri și băuturi ce pot fi nocive pentru sănătatea organismului nostru. De aici venind și tendința tot mai mare de a ne orienta către produsele organice, care nu sunt modificate genetic și care au trăit și s-au dezvoltat fără chimicale. 

Citeste mai mult
Abonare newsletter

Abonare newsletter

Certificat Eco
Magazin inspectat si certificat ecologic
Afla mai multe
Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia. Click aici pentru mai multe detalii OK