5,20 Lei
/ 200 grame
COMANDA TELEFONIC
0728.80.64.80 Luni-Vineri ( 09:00 - 17:00 )

Lintea este o sursă importantă de antioxidanti, compușii care apără celulele organismului de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, răspunzători de apariția afecțiunilor cardiovasculare, a anumitor tipuri de cancer și a altor boli asociate îmbătrânirii.

La fel ca toate leguminoasele, lintea este bogată atât în fibre solubile, cât mai ales în fibre insolubile. Fibrele solubile pot contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare, prin acțiunea de normalizare a nivelului de colesterol din sânge. Tot fibrele solubile pot ajuta la un control mai bun al diabetului de tip 2, prin încetinirea asimilarii glucozei din alimente. La rândul lor, fibrele insolubile sunt eficiente în combaterea constipației, prin ușurarea tranzitului intestinal.

Lintea este o sursă excelentă de minerale, dintre care se disting fosforul, fierul, zincul și magneziul. Fosforul joacă un rol vital în menținerea sănătății oaselor și a dinților. În plus, fosforul contribuie la dezvoltarea și regenerarea țesuturilor și la stabilizarea pH-ului sangvin. La rândul său, fierul este esențial pentru transportul oxigenului în organism și pentru formarea globulelor roșii în sânge. Zincul intră în reacțiile imunitare și accelerează cicatrizarea rănilor. Magneziul intră în acțiunile enzimatice și întărește sistemul imunitar.

Acest produs NU contine organisme modificate genetic!

 

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: Lintea de munte bio, 200g

Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia. Click aici pentru mai multe detalii OK